www.techno-preventie.be
1001 tips over inbraakbeveiliging en inbraakpreventie

Inbraak
Kogelwerend
Brandwerend

Informatieve website met technische tips en informatie ter voorkoming van diefstallen, inbraken,

overvallen, ramkraken, bedrijfsdiefstallen, bedrijfsfraude, oplichting en gelijkaardige vormen van criminaliteit.

Veiligheidscilinders - Veiligheidssloten

Een veiligheidscilinder met gevarenfunctie?
Wat betekent dit?

Wat is een veiligheidscilinder met nood en gevarenfunctie?

Wanneer een veiligheidscilinder is uitgerust met een zogenoemde "gevarenfunctie" dan betekent dit dat de klant de cilinder en dus het slot aan de buitenkant kan openen met zijn sleutel, zelfs al zit er binnen op de deur nog een sleutel in de cilinder. Bij standaard cilinders is dit niet mogelijk.

Deze gevarenfunctie komt dus van pas als de deur wordt dicht getrokken terwijl er nog een sleutel aan de binnenkant van de deur zit.

U zou er van verbaasd staan hoe vaak mensen hiervoor beroep moeten doen op een slotenmaker. Als U geluk hebt en de slotenmaker de nodige vakkennis, dan kan hij misschien de deur nog open flipperen, maar anders moet hij de cilinder botweg uitboren of kerntrekken.

Zelfs al hebt U ergens nog een reservesleutel, U kan toch Uw deur niet openen als uw cilinder niet voorzien is van een gevarenfunctie.

Me maakten meermaals mee dat familieleden die een ouder persoon bijstand wilden verlenen, een woning niet binnen raakten, zelfs al hadden ze een sleutel. Gewoon omdat heel wat mensen de gewoonte hebben om hun sleutel op de buitendeur of appartementsdeur aan de binnenkant te laten zitten als ze thuis zijn.

Uiteraard komt deze gevarenfunctie niet voor bij knopcilinders, omdat er aan de binnenzijde uiteraard een knop zit en er nooit een sleutel kan worden opgestoken.

In Nederland worden deze cilinders met gevarenfunctie ook wel seniorencilinder of ‘zorg-‘cilinder genoemd.Is het verstandig om een gevarenfunctie te nemen?

Absoluut, bij de meeste kwaliteitscilinders is de meerprijs een kwestie van enkele tot een tiental euros. De schade die U kan vermijden moest U toch toevallig uw deur toetrekken met een sleutel aan de binnenzijde van de deur, is vele malen groter. Zonder enige twijfel, een aanrader.

DE RAAT kluizen en brandkasten
ABUS raambeveiliging
Promoties op kluizen en brandkasten

Alle informatie die via deze site wordt verstrekt, is louter informatief bedoeld. Raadpleeg steeds indien nodig een vakman!

Disclaimer  -  Gesponsord door www.security-tools.be (BE 0560.855.384) &  www.veiligheidscilinders.be & www.wurster.be
DOM-sleutelservice.be - www.st-raambeveiliging.be - WEBSHOP

Vergeet ook niet dat U als particulier steeds gratis beroep kan doen op een preventie-adviseur van uw lokale politie. Deze opgeleide preventie-adviseurs zijn niet verbonden aan een commercieel bedrijf en kunnen U onafhankelijk en objectief informeren betreffende de aandachtspunten betreffende uw specifieke situatie.

Alle informatie die via deze site wordt verstrekt, is louter informatief bedoeld.
Raadpleeg steeds indien nodig een vakman!

Disclaimer
Deze website wordt gesponserd door
www.security-tools.bewww.veiligheidscilinders.be
WEBSHOP

Webdesign www.net-engineering.be