www.techno-preventie.be
1001 tips over inbraakbeveiliging en inbraakpreventie

Inbraak
Kogelwerend
Brandwerend

Informatieve website met technische tips en informatie ter voorkoming van diefstallen, inbraken,

overvallen, ramkraken, bedrijfsdiefstallen, bedrijfsfraude, oplichting en gelijkaardige vormen van criminaliteit.

Veiligheidscilinders - Veiligheidssloten

Een veiligheidscilinder met een eigendomscertificaat?
Wat betekent dit?

Wat is een veiligheidscilinder met een eigendomscertificaat?

Tot enkele jaren geleden was de indeling tussen gewone cilinders en veiligheidscilinders vrij strak. Een veiligheidscilinder was voorzien van specifieke inbraakwerende eigenschappen en beschikte over een "eigendomscertificaat". Meestal in de vorm van een bankkaart.

Het naleveren (ook wel de reproductie) van sleutels is dan enkel mogelijk mits voorleggen van dit eigendomscertificaat. Het bewijst dat U de rechtmatige eigenaar bent van de cilinder en gemachtigd om sleutels te laten bijmaken.

Voorbeeld van een standaard getande sleutel, zonder eigendomscertificaat. Reproductie is mogelijk door de slotenmaker op de hoek, die met behulp van een kopieermachine de sleutel reproduceerd.

Voorbeeld van een puntgeboorde veiligheidssleutel DOM met een eigendomscertificaat. Reproductie is enkel mogelijk mits voorlegging dit certificaat aan de erkende verdeler.

Het veiligheidscertificaat is een ideale bescherming tegen het door onbevoegden kopiëren van sleutels. Zelfs al laat U uw sleutels bijvoorbeeld ergens even onbewaakt achter en iemand met slechte bedoelingen zou uw sleutelnummer noteren. Vaak staat deze sleutelnummer gegraveerd op de sleutel.

Veiligheidscilinders zonder eigendomscertificaat.

We zien de laatste jaren naast de klassieke veiligheidscilinders met eigendomscertificaat ook meer veiligheidscilinders zonder eigendomscertificaat verschijnen. Deze zijn goedkoper en voor internetverkoop (webshops) is een goedkopere prijs uiteraard altijd interessant om te benadrukken.

Maar ....

Ofschoon deze veiligheidscilinders zonder eigendomscertificaat vaak bijzonder goede inbraakwerende kwaliteiten hebben, kunnen de
sleutels voor deze cilinders achteraf (overal te wereld) worden bijbesteld, enkel en alleen aan de hand van het nummer die op de sleutel staat gegraveerd. Zonder verdere identificatie. Deze cilinders geven een goede bescherming tegen bijvoorbeeld afbreken, lockpicking, kerntrekken, enzovoort, maar niet tegen het kopiëren van de sleutel.  Hou daar rekening mee bij de keuze van de cilinder als de kopieerbeveiliging voor U belangrijk is.

Het probleem bij diefstal bij een inbraak met valse sleutels of een kopie van uw sleutel is dat verzekeringsmaatschappijen vaak niet uitbetalen. U kan uiteraard van mening zijn dat U nooit uw sleutels onbeheerd achterlaat, maar besef dan heel goed dat een malafide persoon maar 2 tot 3 seconden nodig heeft om de nummer op u sleutel te memoriseren of over te schrijven.Besluit


Een veiligheidscilinder zonder eigendomscertificaat biedt absoluut meet bescherming dan een standaard cilinder door zijn inbraakwerende eigenschappen, maar biedt geen enkele bescherming tegen het ongeoorloofd kopiëren van uw sleutel.


Hieronder kan u ter illustratie enkele voorbeelden vinden van veiligheidscilinders met en zonder certificaat van éénzelfde fabrikant.

Voorbeeld DOM veiligheidscilinders

Voorbeeld DOM Plura veiligheidcilinder SKG***
Zeer goede beveiliging, maar zonder eigendomscertificaat.
Sleutel nalevering aan de hand van het sleutelnummer, op de sleutel gegraveerd, zonder identificatie

Voorbeeld DOM Sigma Plus
met eigendomscertificaat.
Sleutel nalevering is enkel mogelijk aan de hand van het genummerde eigendomscertificaat bij de door de fabrikant erkende vakhandelaars.

DE RAAT kluizen en brandkasten ABUS raambeveiliging
Promoties op kluizen en brandkasten

Alle informatie die via deze site wordt verstrekt, is louter informatief bedoeld. Raadpleeg steeds indien nodig een vakman!

Disclaimer  -  Gesponsord door www.security-tools.be (BE 0560.855.384) &  www.veiligheidscilinders.be & www.wurster.be
DOM-sleutelservice.be - www.st-raambeveiliging.be - WEBSHOP

Vergeet ook niet dat U als particulier steeds gratis beroep kan doen op een preventie-adviseur van uw lokale politie. Deze opgeleide preventie-adviseurs zijn niet verbonden aan een commercieel bedrijf en kunnen U onafhankelijk en objectief informeren betreffende de aandachtspunten betreffende uw specifieke situatie.

Alle informatie die via deze site wordt verstrekt, is louter informatief bedoeld.
Raadpleeg steeds indien nodig een vakman!

Disclaimer
Deze website wordt gesponserd door
www.security-tools.bewww.veiligheidscilinders.be
WEBSHOP

Webdesign www.net-engineering.be