www.techno-preventie.be
1001 tips over inbraakbeveiliging en inbraakpreventie

Informatieve website met technische tips en informatie ter voorkoming van diefstallen, inbraken,

overvallen, ramkraken, bedrijfsdiefstallen, bedrijfsfraude, oplichting en gelijkaardige vormen van criminaliteit.

Slotenmaker

Slot kapot? Buitengesloten? Inbraak?
Doe beroep op een vakkundige slotenmaker.

Wat doet een slotenmaker?

Anno 2017 bestaat de taakomschrijving van een slotenmaker in 90% uit volgende activiteiten:

 

  • Het snel openen van een dichtgetrokken deur (24h spoedinterventie)
  • Het openen van een deur als de eigenaar de sleutel kwijt is of de sleutel is gestolen
  • Het vervangen van hang- en sluitwerk zoals sloten, bijzetsloten, cilinders, enz. die slijtage beginnen te vertonen
  • Het herstellen van schade aan cilinder, beslag en sloten na een inbraak
  • Het snel vervangen van cilinders indien de betrokkenen een veiligheidsprobleem vermoeden. Bijvoorbeeld iemand die een sleutel niet wil terug geven.
  • Het geven van techno-preventief advies over de beveiliging van uw appartement, huis of bedrijfspand.

 

Openingsuren van een slotenmaker?

Een slotenmaker-spoeddienst staat dag en nacht ter beschikking van potentiële klanten. Een sleutel verliezen komt altijd ongelegen en een slot dat kapot gaat, houdt ook geen rekening met de klok.

Let op voor malafide slotenmakers!

 

In de media wordt de laatste tijd heel terecht gewaarschuwd voor malafide slotenmakers. Alhoewel ze voornamelijk via de betalende advertenties van Google reclame maken met zeer lage tarieven of landelijke beschikbaarheid, vragen ze als puntje bij paaltje komt torenhoge bedragen voor een nood-interventie. Iemand die in nood zit, is blijkbaar een gemakkelijk slachtoffer. Vaak is er ook sprake van intimidatie.  Omdat het bijna altijd over buitenlandse bedrijven gaat, is geld achteraf terug vorderen quasi onmogelijk.

Maak daarom als het kan gebruik van een lokale slotenmaker met een "echt" adres in uw buurt. Bel eventueel nar de lokale politie of ze U het telefoonnummer van een betrouwbare slotenmaker kunnen meedelen.

 

Wij raden u aan om altijd goed door te vragen over de prijs vóór u een interventie laat uitvoeren. Teken nooit blanco bestelbonnen voor de interventie en vraag altijd een factuur.

Voelt U zich toch opgelicht, dan kan U altijd een klacht indienen bij het online meldpunt voor fraude en oplichting

Enkele interessante artikels uit de pers:

 

Hoe opent een slotenmaker een deur?

 

1. Indien de deur is dichtgetrokken en niet op slot.


Indien de deurconstructie het toelaat, dan zal een bonafide slotenmaker eerst proberen de deur te openen door te flipperen. Met behulp van wiggen om de ruimte tussen deurblad en deurkader te vergroten en een speciale plastieken kaart probeert hij de dagschoot te manipuleren.

Let op: het is niet zo dat deze handeling, die wat ervaring vraagt, altijd lukt. Het deurblad kan wat we noemen zeer stijf zijn (bv stalen of dikke vol-houten deuren) of er is geen toegankelijke ruimte tussen deurblad en deurkader, soms door de profielconstructie. Indien er anti-inbraakstrips werden geplaatst, dan wordt het altijd wat moeilijker om dit uit te voeren zonder schade. Een bonafide slotenmaker zal het alleszins proberen. Soms lukt het binnen de 30 seconden, maar soms ook helemaal niet.

 

 

2. De deur is op slot gedraaid.

 

Dan wordt bijna altijd over gegaan tot het uitboren of kerntrekken van de cilinder met aangepast gereedschap.
Uiteraard zal de benodigde werktijd afhankelijk zijn van de cilinders. Helaas zijn de geplaatste cilinder van dergelijke kwaliteit dat ook dit niet zo heel lang duurt.


3. De deur is extreem goed beveiligd met veiligheidsbeslag, een top SKG*** veiligheidscilinder en zware meerpuntsluitingen?

 

Een geoefende slotenmaker krijgt elke deur open als hij voldoende tijd heeft en het juiste gereedschap.
Soms zal de bonafide slotenmaker samen met zijn opdrachtgever bekijken of er geen andere mogelijkheid is om de woning te betreden om de kosten te beperken. Als er bijvoorbeeld een hoogwaardig veiligheidsbeslag moet worden afgeslepen en een topcilinder van het type DOM Diamant moet worden uitgeboord, dan is het misschien verstandige om een (kip)raam te openen of misschien toch maar glasbreuk te plegen op een klein venstertje. Laat het inslaan van glas over aan de slotenmaker. Verwondingen door glasscherven gaan diep en wegspringende splinters zijn gevaarlijk voor ogen.


De bonafide slotenmaker is er om U te helpen en te adviseren, niet om u onnodig op kosten te jagen.

Ten slotte nog enkele tips om een interventie van een slotenmaker te vermijden:

  1. Zorg dat er altijd bij vrienden of familie een reservesleutel ligt van uw woning
  2. Laat nooit aan de binnenzijde een sleutel op het slot zitten. Plaats eventueel knopcilinders (draaiknop aan de binnenzijde) of cilinders met een nood- en gevarenfunctie.
  3. Onderhoudt uw slotcilinders! Elk jaar een beetje geschikte olie doet wonderen voor de levensduur van een cilinder
  4. Kies steeds voor kwaliteitsvolle cilinders zoals bijvoorbeeld de Duitse DOM veiligheidscilinders. Die gaan vaak een leven mee.

DOM veiligheidssloten - veiligheidscilinders - SKG

Vergeet ook niet dat U als particulier steeds gratis beroep kan doen op een preventie-adviseur van uw lokale politie. Deze opgeleide preventie-adviseurs zijn niet verbonden aan een commercieel bedrijf en kunnen U onafhankelijk en objectief informeren betreffende de aandachtspunten betreffende uw specifieke situatie.

Alle informatie die via deze site wordt verstrekt, is louter informatief bedoeld. Raadpleeg steeds indien nodig een vakman!

Gesponserd door www.security-tools.bewww.veiligheidscilinders.be & www.st-raambeveiliging.be
www.wurster.be - DOM-sleutelservice.be - WEBSHOP

Copyright © 2018 Webdesign NET-ENGINEERING . Alle rechten voorbehouden - Privacy Policy - Disclaimer

Slotenmaker
DOM veiligheidssloten - veiligheidscilinders - SKG

Vergeet ook niet dat U als particulier steeds gratis beroep kan doen op een preventie-adviseur van uw lokale politie. Deze opgeleide preventie-adviseurs zijn niet verbonden aan een commercieel bedrijf en kunnen U onafhankelijk en objectief informeren betreffende de aandachtspunten betreffende uw specifieke situatie.

DOM veiligheidssloten - veiligheidscilinders - SKG

Alle informatie die via deze site wordt verstrekt, is louter informatief bedoeld. Raadpleeg steeds indien nodig een vakman! - Disclaimer

Gesponserd door www.security-tools.bewww.veiligheidscilinders.be & www.st-raambeveiliging.be
www.wurster.be - DOM-sleutelservice.be - WEBSHOP