www.techno-preventie.be
1001 tips over inbraakbeveiliging en inbraakpreventie

Informatieve website met technische tips en informatie ter voorkoming van diefstallen, inbraken,  overvallen, ramkraken, bedrijfsdiefstallen, bedrijfsfraude, oplichting en gelijkaardige vormen van criminaliteit.
Voorkom ook als individu inbraken en andere calamiteiten door eenvoudige maatregelen.

ADVERTENTIE

DOM ix Twinstar veiligheidsslot SKG3

Veiligheidglas
Kogelwerend glas

Kogelwerend glas

 

Kogelwerend glas beschermt tegen de aanval met vuurwapens bij gewapende agressie en wordt dan ook veelvuldig toegepast bij financiële instellingen, wisselkantoren, politiekantoren, bewakingsposten, militaire instanties, juweliers, enz. .


Kogelwerend glas kan U vinden in verschillende beveiligingsniveau’s. De afweging welk beveiligings-niveau genomen dient te worden, moet zorgvuldig worden afgewogen.

 

Belangrijke opmerking :

kogelwerend glas dient geplaatst worden in een raam of deurkader dat eveneens voldoende kogelwerend en robuust is, anders is deze investering zinloos.

Een glas-samenstelling moet om een bepaalde klasse te kunnen halen (behalve SG1) bestand zijn tegen een impact van drie kogelinslagen binnen een bepaald gebied.  Belangrijke classificatie is eveneens of er aan de achterzijde van het glas bij de impact glassplinters zijn afgesprongen.

 

De glas-samenstelling van kogelwerend glas is bijna altijd asymmetrisch. Bij de plaatsing moet er dan ook steeds op gelet worden dat het glas met zijn beschermende agressiezijde effectief i die richting wordt geplaatst. Deze fout wordt regelmatig gemaakt door aannemers die niet vertrouwd zijn met deze materie en het glas biedt bij verkeerde(omgekeerde) plaatsing dan ook niet het gewenste beveiligingsniveau.

 Terminologie kogelwerend glas

Splitting of non-splitting:

 

Bij “Non-Splitting (NS)” kogelwerend glas komen er geen glassplinters vrij aan de tegengestelde kant van de kogelinslag. (de niet-agressie zijde). Dit wordt meestal bekomen door de laatste laag van de glasplaat uit te voeren in polycarbonaat of er voor te zorgen dat het totaalpakket aan glaslagen dik  genoeg is om de laatste laag niet te doen schilferen.

 

Non-Splitting glas is significant duurder dan zijn “Splitting”-variant, daarom wordt het ook (onterecht) minder toegepast.

 

Soortelijk gewicht kogelwerend glas :

De dichtheid of soortelijk gewicht van glas 2,5.

Dit betekent dat glas een gewicht heeft van 2.5 kg per m2 per mm dikte.


Voorbeeld :

kogelwerende glasplaat met dikte 34 mm met afmetingen hoogte 1.8m en breedte 0.8m heeft een gewicht van 2.5 x 34mm x 1.8m x 0.8m = 122 kg

 Normering

De norm NBN EN 1063 legt de proefmethoden en de classificatie van glas vast in functie van hun kogelwerendheid.

 

Naar Europese norm onderscheiden we volgende categorieën :

 EN 1063 - Euronorm voor kogelwerend veiligheidsglas.

Categorie

Kaliber

Afbeeldingen wapens

BR1

.22 LR (Long Rifle)

BR2

9x19mm Para

BR3

.357 Magnum

BR4

.44 Magnum

BR5

5.56 x 45 NATO

Meer Info

BR6

7.62 x 51 (.308)

BR7

7.62 x 51 (.308)

Pantser doorborend

(Armor Piercing)

 Bijzondere categoriën

Categorie

Kaliber

Afbeeldingen wapens

SG1

Riot gun

CAL. 12/70  Brenneke

1 schot

SG2

SG2

Riot gun

CAL. 12/70  Brenneke

3 schoten

AK47

Kalashnikov AK47

Mild steel core

7,62 x 39

ADVERTENTIE

Rookmelders zijn vanaf 1 januari 2020 verplicht in alle woningen in Vlaanderen om wettelijk conform te zijn.

Helaas eisen woningbranden nog steeds elk jaar tientallen onnodige mensenlevens. Daarom vinden we de verplichting voor het plaatsen van rookmelders een goede maatregel.  Vooral rook maakt de meeste slachtoffers bij woningbranden omdat we in onze slaap niets ruiken. Rookt verstikt en verspreidt zich razendsnel. door de woningen. Bovendien zijn woningen steeds beter en beter geïsoleerd
 
Rookmelders zijn een eenvoudige en doeltreffende bescherming tegen de effectieve gevaren van brand. Daarom verplicht de Vlaamse overheid de aanwezigheid van rookmelders in alle woningen in Vlaanderen, niet alleen in huurwoningen of in nieuwbouw, maar in alle woningen. De overheid verplicht minstens één rookmelder per bewoonde verdieping.

Vergeet ook niet dat U als particulier steeds gratis beroep kan doen op een preventie-adviseur van uw lokale politie. Deze opgeleide preventie-adviseurs zijn niet verbonden aan een commercieel bedrijf en kunnen U onafhankelijk en objectief informeren betreffende de aandachtspunten betreffende uw specifieke situatie.

Alle informatie die via deze site wordt verstrekt, is louter informatief bedoeld. Raadpleeg steeds indien nodig een vakman!

Gesponsord door Security-tools.be  &  Veiligheidscilinders.be & www.st-raambeveiliging.be
www.wurster.be - DOM-sleutelservice.be - WEBSHOP

Copyright © 2019 Webdesign NET-ENGINEERING . Alle rechten voorbehouden - Privacy Policy - Disclaimer