www.techno-preventie.be
1001 tips over inbraakbeveiliging en inbraakpreventie

Informatieve website met technische tips en informatie ter voorkoming van diefstallen, inbraken,

overvallen, ramkraken, bedrijfsdiefstallen, bedrijfsfraude, oplichting en gelijkaardige vormen van criminaliteit.

Organisatorische maatregelen tegen inbraak en diefstal

ADVERTENTIE


Organisatorische maatregelen tegen inbraak en diefstal

 

Organisatorische maatregelen zijn de belangrijkste maatregelen tegen inbraak, diefstal en aanverwante misdrijven. U kan Uw huis beveiligen tegen inbrekers als een fort en voor duizenden euro’s elektronische bewaking aanschaffen, maar als U ze niet efficiënt en consequent gebruikt, dan hebben deze natuurlijk geen enkele zin. Onthoud dus steeds de basisregel in de volgorde van techno-preventief handelen :

eerst organisatorische maatregelen, dan bouwkundige maatregelen en dan elektronische   maatregelen. De mens is vaak de zwakste schakel in beveiliging, maar met wat discipline en aandacht kan al heel wat onheil worden voorkomen. Nieuw is ook  de noodzakelijke organisatorische maatregelen tegen cybercriminaliteit. Ookal komen deze criminelen niet zoals inbrekers aan huis, ze kunnen heel wat schade aanrichten.

We onderscheiden organisatorische inbraakbeveiliging of maatregelen, afhankelijk van de doelgroep.

Tot over enkele jaren was de enige persoon die ongevraagd een woning of bedrijf binnendrong, een inbreker. Door de komst van het internet moet je ook rekening houden met het binnendringen van kwaadwillige personen (oplichters) van je computer.
Daarom geven we op techno-preventie.be ook tips voor het voorkomen van computerfraude.

Op zoek naar een veiligheidscilinder ?

Bezoek dan de website
www.veiligheidscilinders.be

Meer Info

TOP 10 Belangrijke tips

Of U nu een woning appartement of bedrijf wil beveiligen, de eerste maatregelen die U moet nemen zijn volgende eenvoudige techno-preventieve organisatorische maatregelen.

 

  1. Doe deuren en vensters steeds op slot als U een pand verlaat. Zeg nooit "het is maar voor even dat ik weg ben.". Een inbreker heeft maar enkele minuten nodig. Met op slot bedoelen we deuren op "nachtslot", op slot gedraaid met de sleutel. Bedrijven raden we steeds aan om voor het buitenschrijnwerk zelfsluitende sloten te plaatsen, die automatisch op nachtslot gaan, al dan niet elektrisch aangestuurd. Doe ook kipramen toe. Met een openstaand draaikip-raam raam heeft een inbreker met een beetje technische kennis gen moeite.

  2. Maak een gedetailleerde inventaris van uw waardevolle voorwerpen. Noteer ook serienummers van elektrische appararten zoals fototoestellen, audio-apparatuur, tablets, smartphones, enz.  Hou ook altijd de de facturen bij van aangekochte goederen, ookal is de garantieperiode voorbij. Maak foto's van uw kostbaarheden en bewaar deze (uiteraard afgeschermd) in de cloud. U kan er de politie mee helpen om gestolen goederen gemakkelijker terug te vinden.

  3. Geef uw woning of bedrijf altijd een bewoonde indruk. Ook als U als particulier op vakantie vertrekt. Vraag aan een buurman, buurvrouw of familielid om uw brievenbus leeg te maken, de rolluiken overdag naar boven trekken en 's avonds weer af te laten, eventueel het gras te maaien, enzovoort. Hang dus geen briefjes aan de voordeur betreffende uw afwezigheid. U kan altijd beroep doen op de lokale politie van uw woning voor gratis vakantietoezicht.

  4. U vindt het waarschijnlijk een evidentie dat U uw afwezigheid in uw woning niet afficheert aan de voordeur. Doe dat dan ook niet op de sociale media, zeker niet als uw profielen vrij openbaar zijn.

  5. Zorg voor een goed sleutelbeheer. Zorg er voor dat U steeds weet hoeveel sleutels er in omloop zijn van de toegangsdeuren van uw woning of bedrijf. Hang nooit een adresabel aan een sleutelbos.
    Een inbraak met valse sleutels (zonder inbraaksporen) kan verzekeringstechnisch hele vervelende gevolgen hebben. Gebruik dan ook enkel sleutels die enkel met een eigendomscertificaat kunnen worden gedupliceerd.

  6. Maak het een inbreker niet gemakkelijk. Laat geen elektrisch gereedschap (boor, decoupeerzaag, slijpschijf, enz.) in uw tuinhuis rondslingeren. Bewaar dit in een slotvaste kast.  Leg ladders met een ketting en een hangslot vast. Zorg er ook voor dat er op buitenstopcontacten geen spanning staat.

  7. Zorg voor visibiliteit.  Zorg er bijvoorbeeld voor dat een inbreker zich aan uw voordeur niet gemakkelijk kan verbergen achter een struik als hij uw voordeur wil forceren. Zorg er ook voor dat uw woning of bedrijf aan de buitenzijde goed verlicht is. Inbrekers staan niet graag in de schijnwerpers.

  8. Berg uw waardevolle voorwerpen en belangrijke papieren steeds veilig op. Omdat mensen steeds minder cash geld in huis hebben, worden er minder kluizen geplaatst dan bijvoorbeeld 20 jaar geleden. Het verstoppen of het opbergen van waardevolle voorwerpen in een kluis of brandkast is natuurlijk niet alleen goed voor geld, maar ook voor waardevolle voorwerpen zoals juwelen, IT-materiaal, enz. Wat een dief niet ziet kan hij niet stelen.

  9. Etaleer uw rijkdom niet. Zet geen waardevolle voorwerpen op een vensterbank. Zorg er ook voor dat een inbreker op verkenning 's avonds niet zo maar bij U kan binnen gluren. Vooral bij moderne architectuur plaats men grote raampartijen. Plaats screens die je 's avond naar beneden kan laten. Al je bijvoorbeeld een dure PC of cinemasysteem hebt gekocht, zet dan de kartonnen verpakking niet bij het huisvuil. Dieven zien dit ook.

  10. Laat nooit onbekenden toe in uw woning of bedrijf. Ook niet als ze een uniform aan hebben. Vooral oudere personen worden wel eens het slachtoffer van personen met kwade bedoelingen die zich uitgeven voor politieagent, een controleur van gas- of elektriciteitsmaatschappij, een postbode enz. Laat deze personen nooit zomaar binnen als U twijfelt of U ze niet verwacht.

 

ADVERTENTIE

Vergeet ook niet dat U als particulier steeds gratis beroep kan doen op een preventie-adviseur van uw lokale politie. Deze opgeleide preventie-adviseurs zijn niet verbonden aan een commercieel bedrijf en kunnen U onafhankelijk en objectief informeren betreffende de aandachtspunten betreffende uw specifieke situatie.

Alle informatie die via deze site wordt verstrekt, is louter informatief bedoeld. Raadpleeg steeds indien nodig een vakman!

Gesponserd door www.security-tools.bewww.veiligheidscilinders.be & www.st-raambeveiliging.be
www.wurster.be - DOM-sleutelservice.be - WEBSHOP - Wurster-online.be

Copyright © 2018 Webdesign NET-ENGINEERING . Alle rechten voorbehouden - Privacy Policy - Disclaimer

Vergeet ook niet dat U als particulier steeds gratis beroep kan doen op een preventie-adviseur van uw lokale politie. Deze opgeleide preventie-adviseurs zijn niet verbonden aan een commercieel bedrijf en kunnen U onafhankelijk en objectief informeren betreffende de aandachtspunten betreffende uw specifieke situatie.

Alle informatie die via deze site wordt verstrekt, is louter informatief bedoeld. Raadpleeg steeds indien nodig een vakman! - Disclaimer

Gesponserd door www.security-tools.bewww.veiligheidscilinders.be & www.st-raambeveiliging.be
www.wurster.be - DOM-sleutelservice.be - WEBSHOP