www.techno-preventie.be
1001 tips over inbraakbeveiliging en inbraakpreventie

Informatieve website met technische tips en informatie ter voorkoming van diefstallen, inbraken,

overvallen, ramkraken, bedrijfsdiefstallen, bedrijfsfraude, oplichting en gelijkaardige vormen van criminaliteit.

EN 14450 - Security Level 2

ADVERTENTIE

Inbraakwerend volgens EN 14450 - Security Level 2

 


Sinds begin 2016 wordt bij de classificatie van kluizen voor particulier gebruik de Europese norm EN 14450 gebruikt.

Er zijn volgens deze norm in principe 3 soorten kluizen voor particulieren:

  1. Kluizen die niet getest zijn
  2. Kluizen die de weerstand klasse S1 behalen. (ook wel Security Level 1 genoemd)
  3. Kluizen die de weerstand tegen inbraak klasse S2 behalen. (ook wel Security Level 2 genoemd)

De inbraakweerstand wordt bij een kluis bereikt door de materiaaldikte en opbouw van de kluiswand en de kluisdeur. Uiteraard speelt de kwaliteit van het slot mee.

We adviseren voor particulier gebruik altijd de klasse S2 (Security Level 2) volgens deze Europese norm EN 14450. Deze kluizen zijn altijd dubbelwandig uitgevoerd.

 

De testen dienen uiteraard te worden uitgevoerd door een erkend Europees labo.

 

Indicatie waardeberging

De term "indicatie waardeberging" geeft een indicatie van hoeveel cash geld of kostbaarheden de verzekeringsmaatschappien dekken wanneer dit in de kluis ligt opgeborgen.

Voor kluizen die voldoen aan de EN 14450 - Security Level 2 geldt een indicatieve waardeberging van 5.000€ voor cash geld en 9.000€ voor kostbaarheden, zoals juwelen, horloges, enz.

Voorbeeld van een kluizenserie va DE RAAT brandkasten (kluizen-serie PT) die voldoet aan Security Level 2 :

Voor 2016 werd de oude norm Safe 1, 2, 3, 4 gebruikt voor kluizen voor particuliere toepassingen. De vroeger verkochte kluizen behouden uiteraard hun indicatie waardeberging.

Indien U een hogere indicatie waardeberging nodig hebt, dan kan U een kluis selecteren volgende de Europese norm EN 1143-1.

Vrijblijvend advies van onze kluizenexperten

Het prijsverschil tussen een kluis klasse Securitylevel S1 en Securitylevel S2 is niet zo heel groot, maar de dubbelwandige kluisconstructie maakt de kluis wel behoorlijk meer inbraakwerend. Neem dus als particulier altijd, als uw budget dit toelaat, een S2-kluis.

Vaak zien we ook dat kluizenfabrikanten de ruimte tussen de dubbele kluiswand opvullen met een brandvertragende isolatie. Dat is altijd mooi meegenomen. Het maakt van deze kluizen wel geen geattesteerde brandkasten. Maar uiteraard is een brandwerende isolatie beter dan geen isolatie.

Welke kluizen worden het meest verkocht op de Belgische markt?

Toonzaal en afhaalpunt SECURITY-Tools te Lokeren

1. Op de eerste plaats staat zonder twijfel de DE RAAT privékluizen PT (met sleutel) en privékluizen ET (met elektronisch codeslot), verkrijgbaar in 7 afmetingen van kluisinhoud 5L tot 160L. (Gewicht van 17kg tot 110kg). Volgende modellen worden het meest geselecteerd en zijn altijd op voorraad het SECURITY-Tools magazijn te Lokeren. Deze modellen hebben een zeer interessante prijs-kwaliteitsverhouding.

DE RAAT kluis PT1 met sleutel DE RAAT kluis PT2 met sleutel

Om de 7 verschillende PT modellen te bekijken verwijzen we U graag naar de website https://www.kluizensite.be of naar de webshop.

DE RAAT ET1 kluis met codeslot DE RAAT kluis ET2 met code

Om de 7 verschillende ET modellen te bekijken verwijzen we U graag naar de website https://www.kluizensite.be of naar de webshop.

2. Voor klanten die binnen de norm Securitylevel S2 een constructief iets zwaarder model willen, kunnen we volgende modellen aanbevelen :

Als U er zeker van wil zijn dat de inhoud van uw kluis een brand overleeft, dan moet U opteren voor een brandwerend geattesteerde kluis.

De meest verkochte kluizen voor particulier gebruik met een geattesteerde brandwerendheid zijn:

1. De TECHNOMAX DP kluizen/brandkasten. Deze kluizen zijn niet alleen mooi afgewerkt, maar hebben ook een geattesteerde brandweerstand van 30 minuten.

Hieronder ziet U een geopende TECHNOMAX DP kluis. U kan onmiddellijk zien dat dergelijke kluizen robuuster zijn dan niet-brandwerend geattesteerde varianten. Let bij deze TECHNOMAX DP-kluizen ook op de dikke kluisdeurvoorplaat!

De prijzen van deze TECHNOMAX kluizen kan U vinden in de SECURITY-Tools kluizen-webshop. Deze TECHNOMAX kluizen zijn verkrijgbaar met 3 soorten sloten: een dubbelbaard sleutelslot, een elektronisch codeslot (met noodsleutel) en een unieke combinatie van een sleutelslot en een driepunts-mechanische code.


2. Indien U een brandweerstand van 60 minuten wenst, dan is binnen de kluizenmarkt voor particulier gebruik de DE RAAT DRS Combi-Fire een aanrader. Deze kluis/brandkast is natuurlijk wel wat zwaarder in gewicht dan bovenstaand model TECHNOMAX.

De prijzen van deze DRS Comb-Fire kluizen kan U vinden in de SECURITY-Tools kluizen-webshop.


Koop niet zo maar een kluis op een webshop. Laat u goed informeren door onze kluizenspecialisten of breng een bezoek aan de toonzaal waar de de kluizen kan bekijken, keuren, betasten, enz.

Toonzaal:
SECURITY-Tools bvba
Industriepark E17/3
Mosten 13
B-9160 Lokeren
Tel: 09 395 20 35
Email : [email protected]

De showroom is geopend voor particulieren alle werkdagen van 9h00 tot 16h00. Buiten de kantooruren of zaterdag op afspraak.
U kan indien U dat wenst uw kluis ineens meenemen indien ze voorradig is.
U kan veilig betalen met Bancontact, Mastercard, VISA, enz.

ADVERTENTIE

Vergeet ook niet dat U als particulier steeds gratis beroep kan doen op een preventie-adviseur van uw lokale politie. Deze opgeleide preventie-adviseurs zijn niet verbonden aan een commercieel bedrijf en kunnen U onafhankelijk en objectief informeren betreffende de aandachtspunten betreffende uw specifieke situatie.

Alle informatie die via deze site wordt verstrekt, is louter informatief bedoeld. Raadpleeg steeds indien nodig een vakman!

Gesponserd door www.security-tools.bewww.veiligheidscilinders.be & www.st-raambeveiliging.be
www.wurster.be - DOM-sleutelservice.be - WEBSHOP - Wurster-online.be

Copyright © 2018 Webdesign NET-ENGINEERING . Alle rechten voorbehouden - Privacy Policy - Disclaimer

DE RAAT kluizen en brandkasten catalogus 2016 Kluis DE RAAT
DE RAAT kluis PT1 met sleutel DE RAAT kluis PT2 met sleutel
DE RAAT ET1 kluis met codeslot DE RAAT kluis ET2 met code

Vergeet ook niet dat U als particulier steeds gratis beroep kan doen op een preventie-adviseur van uw lokale politie. Deze opgeleide preventie-adviseurs zijn niet verbonden aan een commercieel bedrijf en kunnen U onafhankelijk en objectief informeren betreffende de aandachtspunten betreffende uw specifieke situatie.

Alle informatie die via deze site wordt verstrekt, is louter informatief bedoeld. Raadpleeg steeds indien nodig een vakman! - Disclaimer

Gesponserd door www.security-tools.bewww.veiligheidscilinders.be & www.st-raambeveiliging.be
www.wurster.be - DOM-sleutelservice.be - WEBSHOP