www.techno-preventie.be
1001 tips over inbraakbeveiliging en inbraakpreventie

Informatieve website met technische tips en informatie ter voorkoming van diefstallen, inbraken,  overvallen, ramkraken, bedrijfsdiefstallen, bedrijfsfraude, oplichting en gelijkaardige vormen van criminaliteit.
Voorkom ook als individu inbraken en andere calamiteiten door eenvoudige maatregelen.

ADVERTENTIE

Elektrische valschootsloten voor “High Risk” security toepassingen

Elektromechanische zware grendels

 

 Wat zijn valschootsloten?

Valschootsloten zijn hoogwaardige elektrisch sloten die frequent gebruikt worden bij zwaardere beveiligingstoepassingen, zoals toegangsdeuren bij banken, wisselkantoren, spoedgevallendiensten, juweliers, politiediensten, opslag van diefstalgevoelige goederen, ... enz..

Ze zijn verkrijgbaar als smaldeurslot voor inbouw in bijvoorbeeld stalen deurprofielen type Forster of Jansen of als voldeurslot voor de inbouw in inbraakwerende volle veiligheidsdeuren, celdeuren, wapenkamerdeuren, ... enz

Enkel deze categorie elektrische sloten geeft een houdkracht van 25.000N (2.500kg).

 

Werking:

Nadat de deur gesloten is, wordt de tegenplaat door het slot gedetecteerd d.m.v. een hall-sensor op de printplaat van het slot . Zo weet jhet slot dat de deur gesloten is en zal het door een enkelwerkende ingebouwde elektromagneet, uitgeworpen en geblokkeerd worden.

Door een contact te bedienen wordt de grendel terug ingetrokken en kan de deur geopend worden.

 

Valschootsloten zijn verkrijgbaar als arbeidsstroom-slot en als ruststroom-slot.

 

Arbeidsstroomprincipe (Fail Secure)  = slot blijft vergrendeld bij spanningsuitval. Ontgrendeling door het activeren van de elektromagneet of mechanisch door gebruik van een sleutel. Vergrendeling gebeurt automatisch door veerkracht. Van zodra de de schoot uitgeworpen is, wordt deze geblokkeerd door een grendel.

 

Ruststroomprincipe (Fail Safe)  = ontgrendeld bij spanningsuitval. Ontgrendeling gebeurt automatisch door veerkracht als er geen stroom is. Vergrendeling gebeurt door het activeren van een elektromagneet.

 

Uit volgende grafiek blijkt waarom deze sloten aangewezen zijn voor toepassingen met een hoog inbraakrisico :

Indien een inwerking in een deurblad niet mogelijk is, kan men ook een elektrisch valschootslot monteren met behulp van een opbouwbehuizing.

Dit is bijzonder praktisch bij renovatietoepassingen of voor het plaatsen van bijkomende sloten zonder ingrijpende maatregelen aan het deurblad. of deurkader.

Voor extreme veiligheidstoepassingen kan U uiteraard meerdere valschootsloten inbouwen in een deurblad.

 

Valschootsloten kunnen zowel in een deurblad ingebouwd worden, als in de deurkader.

 

Er zijn versies beschikbaar met of zonder kruk aan de binnenzijde  (niet-agressiezijde) om steeds het lokaal te kunnen verlaten (paniekfunctie).

Voor de goede werking dient U op een deur uitgerust met een valschootslot steeds een aan het deurgewicht aangepaste deurdranger te plaatsen.

Signaalcontacten

Belangrijk bij toegangscontrolesystemen is dat er een feedback plaats vindt van de deurtoestand naar het het controlesysteem.

 

Volgende meldingen zijn vaak voorzien :

  • deurstand signalering : deze melding geeft de status van de deur weer; open of dicht
  • schootsignalering: deze melding geeft informatie over de stand van de nachtschoot; in of uit

 

Verder zijn er meldingen mogelijk voor gebruik van kruk, cilinder en sabotage. 

Onderstaand schema is een voorbeeld-aansluitschema van BB-Locks A1-slot met externe contact-interface voor monitoring.

ADVERTENTIE

Rookmelders zijn vanaf 1 januari 2020 verplicht in alle woningen in Vlaanderen om wettelijk conform te zijn.

Helaas eisen woningbranden nog steeds elk jaar tientallen onnodige mensenlevens. Daarom vinden we de verplichting voor het plaatsen van rookmelders een goede maatregel.  Vooral rook maakt de meeste slachtoffers bij woningbranden omdat we in onze slaap niets ruiken. Rookt verstikt en verspreidt zich razendsnel. door de woningen. Bovendien zijn woningen steeds beter en beter geïsoleerd
 
Rookmelders zijn een eenvoudige en doeltreffende bescherming tegen de effectieve gevaren van brand. Daarom verplicht de Vlaamse overheid de aanwezigheid van rookmelders in alle woningen in Vlaanderen, niet alleen in huurwoningen of in nieuwbouw, maar in alle woningen. De overheid verplicht minstens één rookmelder per bewoonde verdieping.

Vergeet ook niet dat U als particulier steeds gratis beroep kan doen op een preventie-adviseur van uw lokale politie. Deze opgeleide preventie-adviseurs zijn niet verbonden aan een commercieel bedrijf en kunnen U onafhankelijk en objectief informeren betreffende de aandachtspunten betreffende uw specifieke situatie.

Alle informatie die via deze site wordt verstrekt, is louter informatief bedoeld. Raadpleeg steeds indien nodig een vakman!

Gesponsord door Security-tools.be  &  Veiligheidscilinders.be & www.st-raambeveiliging.be
www.wurster.be - DOM-sleutelservice.be - WEBSHOP

Copyright © 2019 Webdesign NET-ENGINEERING . Alle rechten voorbehouden - Privacy Policy - Disclaimer