www.techno-preventie.be
1001 tips over inbraakbeveiliging en inbraakpreventie

Informatieve website met technische tips en informatie ter voorkoming van diefstallen, inbraken,  overvallen, ramkraken, bedrijfsdiefstallen, bedrijfsfraude, oplichting en gelijkaardige vormen van criminaliteit.
Voorkom ook als individu inbraken en andere calamiteiten door eenvoudige maatregelen.

ADVERTENTIE

DOM ix Twinstar veiligheidsslot SKG3

Veiligheidsglas
Brandwerende beglazing

Brandwerend veiligheidsglas

 

Brandwerend glas voorkomt dat een brand zich via de gevelopeningen kan verspreiden van binnen naar buiten het gebouw of omgekeerd. Dit om door compartimentering een veilige evacuatie van personen bij brand mogelijk te maken en de schade waar mogelijk te beperken door de uitbreiding van de brand te beperken.

Brandwerend veiligheidsglas vormt bij brand een effectief hitteschild en een barrière tegen vlammen, rook en giftige dampen en stoffen. De benodigde brandweerstand is afhankelijk van de bouwtechnische toepassing.

Deze beglazing is toepasbaar in wanden, ramen en deuren.

Uiteraard moeten de gebruikte profielen ook aan de juiste brandweerstand voldoen

Hiernaast ziet U een afbeelding van stalen geïsoleerde EI30 Janisol2 profielen van stalen profielenfabrikant Jansen.

Hoe werkt brandwerend glas?

Brandwerend glas is meestal gelaagd opgebouwd. Tussen de glaslagen zit een brandwerende doorzichtige gel welke in geval van opwarming boven de 120°C opschuimen. Dit schuim vormt een ondoorzichtige en vuurvaste barrière.

 

De brandwerende gel-tussenlaag in het glas wordt normaal alleen bij brand geactiveerd, maar Uv-licht werkt in heel lichte vorm ook als activator van deze laag.

Indien U dus brandwerende beglazing buiten plaatst of er indirect zonlicht op deze ramen kan vallen, dan moet er een bijkomende Uv-filter worden toegevoegd.

CE-markering en classificaties

Sinds 2007 moet brandwerende beglazing voorzien worden van een CE-markering, die de gebruiker garandeert dat de glasfabrikant geslaagde brandweerstandsproeven heeft uitgevoerd en het productieproces via een intern controleproces continu wordt gemonitord.

 

 In functie van de brandweerstandstijd zijn er drie categorieën mogelijk: de E-classificatie, de EW-classificatie en de EI-classificatie.

Aan deze classificatie wordt de brandweerstandtijd toegevoegd .

Voorbeeld :  EW30 , EI30, EI60, ...

 

1.  De  E-classificatie garandeert dat het glas standhoudt tijdens een brand gedurende een bepaalde tijd.


2.  De  EW-classificatie (“W” staat voor ‘Radiation’ = straling)  : beperking van de invallende stralingsintensiteit (≤ 15kW/m²) garandeert niet alleen dat het glas standhoudt tijdens de brand maar biedt daarbovenop nog bescherming tegen warmtestraling aan de niet-brandzijde, beperkt tot maximaal 15 kW per vierkante meter.

 

3.  De  EI-classificatie ( “I” staat voor ‘insulation’ =  thermische isolatie) is de meest strenge classificatie. Naast de eigenschappen van de twee bovenstaade categorieën, moet dit glas ook nog voldoen aan een bijkomende bescherming tegen temperatuursverhoging aan de niet-blootgestelde zijde. Deze temperatuur mag niet stijgen boven de 140°C gemiddeld over heel het glasoppervlakte en 180°C op een puntmeting.

Toepassing

Brandwerend glas en brandwerende beglaasde deuren worden het meest toegepast in openbare gebouwen zoals overheidsgebouwen, commerciële centra, shopping-centers, ziekenhuizen, luchthavens, hotels, openbaar vervoer infrastructuur, verzorgingstehuizen, enz. .

 

Brandwerende glas kan uitgevoerd worden als gelaagd-brandwerende samenstelling, maar ook in combinatie het isolerend pakket, eventueel voorzien van een UV-werende of zelfreinigende coating. Zo kan deze beglazing ook gebruikt worden als isolerende buitenbeglazing.

Meer Info

ADVERTENTIE

Rookmelders zijn vanaf 1 januari 2020 verplicht in alle woningen in Vlaanderen om wettelijk conform te zijn.

Helaas eisen woningbranden nog steeds elk jaar tientallen onnodige mensenlevens. Daarom vinden we de verplichting voor het plaatsen van rookmelders een goede maatregel.  Vooral rook maakt de meeste slachtoffers bij woningbranden omdat we in onze slaap niets ruiken. Rookt verstikt en verspreidt zich razendsnel. door de woningen. Bovendien zijn woningen steeds beter en beter geïsoleerd
 
Rookmelders zijn een eenvoudige en doeltreffende bescherming tegen de effectieve gevaren van brand. Daarom verplicht de Vlaamse overheid de aanwezigheid van rookmelders in alle woningen in Vlaanderen, niet alleen in huurwoningen of in nieuwbouw, maar in alle woningen. De overheid verplicht minstens één rookmelder per bewoonde verdieping.

Vergeet ook niet dat U als particulier steeds gratis beroep kan doen op een preventie-adviseur van uw lokale politie. Deze opgeleide preventie-adviseurs zijn niet verbonden aan een commercieel bedrijf en kunnen U onafhankelijk en objectief informeren betreffende de aandachtspunten betreffende uw specifieke situatie.

Alle informatie die via deze site wordt verstrekt, is louter informatief bedoeld. Raadpleeg steeds indien nodig een vakman!

Gesponsord door Security-tools.be  &  Veiligheidscilinders.be & www.st-raambeveiliging.be
www.wurster.be - DOM-sleutelservice.be - WEBSHOP

Copyright © 2019 Webdesign NET-ENGINEERING . Alle rechten voorbehouden - Privacy Policy - Disclaimer